ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

TΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ

1. Να φοράτε τους διαφανείς νάρθηκες 22 ώρες την ημέρα. Τα δόντια μετακινούνται μόνο όταν οι δυνάμεις είναι συνεχείς.
2. Να τους καθαρίζετε καθημερινά. Οδοντική πλάκα και βακτήρια εναποτίθενται στους νάρθηκες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες καθαρισμού που σας έδωσε ο ορθοδοντικός σας.
3. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά τα γεύματα και πριν τους τοποθετήσετε ξανά στο στόμα σας. Οι νάρθηκες έρχονται σε στενή επαφή με τα δόντια, επομένως μπορεί να παγιδεύσουν τροφές και μικρόβια. Αυτό μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση τερηδόνας. Και δεν το θέλουμε. Έτσι δεν είναι;
4. Να τους διατηρείτε στη θήκη τους. Οι νάρθηκες είναι διαφανείς και είναι εύκολο να χαθούν. Μην τους αφήνετε οπουδήποτε. Να έχετε υπ’ όψιν σας ότι τα κατοικίδια «αγαπούν» τους νάρθηκες και τους καταστρέφουν με τα δόντια τους.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ

1. Να τους φοράτε όταν τρώτε ή όταν πίνετε κάτι. Οι νάρθηκες δεν είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν στις πιέσεις της μάσησης. Επιπλέον, όπως έχει προαναφερθεί, τροφές μπορεί να παγιδευτούν και να προκαλέσουν στα δόντια σας τερηδόνα.
2. Να τους αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον Μην καταναλώνετε ζεστά ποτά όταν φοράτε τους νάρθηκες και μην τους εμβυθίζετε σε ζεστό νερό. Θα παραμορφωθούν.
3. Να χρησιμοποιείτε άλλα καθαριστικά εκτός από τα ενδεδειγμένα. Οι οδοντόκρεμες και τα ισχυρά καθαριστικά μπορεί να διαβρώσουν, να αποχρωματίσουν ή να μειώσουν τη στιλπνότητα τους.
4. Να πίνετε καφέδες ή άλλα ποτά ούτε να καπνίζετε. Αν θέλετε οι νάρθηκες να είναι διαφανείς…
5. Να χρησιμοποιείτε τον επόμενο νάρθηκα εάν έχετε χάσει τον προηγούμενο. Οι νάρθηκες είναι προγραμματισμένοι να μετακινούν με ασφάλεια τα δόντια. Επικοινωνήστε με τον ορθοδοντικό σας εάν χάσατε κάποιο νάρθηκα για να σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.
6. Να τους αφήνετε εκτεθειμένους στον αέρα. Τα μικρόβια από τον αέρα και τη στοματική κοιλότητα που έχουν επικαθήσει στους νάρθηκες θα μετακινηθούν και θα πολλαπλασιαστούν. Να τους πλένετε συχνά για να μην προκαλείται κακοσμία.