Διαφανείς νάρθηκες (ή αόρατα σιδεράκια)

Οι διαφανείς νάρθηκες είναι μία σειρά από διαφανείς «μεμβράνες» από θερμοπλαστικό υποαλλεργικό υλικό οι οποίες μετακινούν τα δόντια. Κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Μοιάζουν με τους νάρθηκες που χρησιμοποιούνται για τη λεύκανση των δοντιών αλλά είναι πιο λεπτοί και διαφανείς. Εφαρμόζουν σε όλη την επιφάνεια των δοντιών με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αόρατοι.

Φοριούνται 20-22 ώρες το 24ωρο και αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των γευμάτων και της στοματικής υγιεινής.

Αλλάζονται κάθε 10 -15 ημέρες ενώ η διάρκεια της θεραπείας είναι συνήθως 3-12 μήνες.

Τα πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής με διαφανείς νάρθηκες

  • Επειδή είναι λείοι δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.
  • Οι δυνάμεις που εξασκούν είναι πολύ μικρές και για τον λόγο αυτό ο ασθενής δεν πονάει.
  • Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή και καθαρίζονται εύκολα
  • Δεν εμποδίζουν την ομιλία.
  • Επειδή είναι αφαιρούμενοι, δεν υπάρχουν περιορισμοί στις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν.
  • Είναι υποαλλεργικοί

Πότε ενδείκνυται η χρήση διαφανών ναρθήκων;

Αποτελούν λύση επιλογής σε συνωστισμούς των δοντιών, αραιοδοντία, σταυροειδή σύγκλειση, ανεωγμένη δήξη, και υπερσύγκλειση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκύους, καθώς και σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυνται οι διαφανείς νάρθηκες

Οι αόρατοι νάρθηκες δεν ενδείκνυνται για τη θεραπεία όλων των ανωμαλιών σύγκλεισης επειδή δε μετακινούν το ίδιο τα δόντια και στις τρεις διαστάσεις του χώρου.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες

Το κόστος της θεραπείας με τη μέθοδο Invisalign εξαρτάται από τη δυσκολία του προβλήματος και τον αριθμό των ναρθήκων που απαιτούνται. Ως γενικός κανόνας, το κόστος για τους ενήλικες συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 4.500 ευρώ με τη μέθοδο Invisalign.

Το κόστος με τις άλλες μεθόδους κατασκευής διαφανών ναρθήκων είναι συνήθως πιο μικρό (1500-2500 ευρώ) και αν απαιτείται μόνο περιορισμένη μετακίνηση των δοντιών, οι τιμές θα μπορούσαν να ξεκινούν από 350 ευρώ, με μία μέση τιμή να κυμαίνεται στα 500 – 700 ευρώ.

Πού οφείλεται η διαφορά στην τιμή;

Η διαφορά στην τιμή εξαρτάται καθαρά από την εταιρεία που θα επιλεγεί. Η Invisalign είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει τρισδιάστατους σαρωτές (scanners) και τους διαφανείς νάρθηκες που χρησιμοποιούνται στην ορθοδοντική θεραπεία. Όλοι οι νάρθηκες κατασκευάζονται στο Μεξικό και παραδίδονται στα ιατρεία των ορθοδοντικών σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρωτοπόρος εταιρεία κατασκευής των διαφανών ναρθήκων. Η τεχνολογία αυτή σήμερα έχει διαδοθεί και χρησιμοποιείται και από άλλους τοπικούς παρόχους που κατασκευάζουν μηχανισμούς υψηλών προδιαγραφών με σημαντική μείωση του κόστους.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούνται κυρίως οι διαφανείς νάρθηκες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε!

Θέλετε να μάθετε ποια είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για εσάς; Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email ή κλείστε μία δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία εδώ.