Οι διαφανείς νάρθηκες είναι μία σειρά από διαφανείς «μεμβράνες» από θερμοπλαστικό υποαλλεργικό υλικό οι οποίες μετακινούν τα δόντια. Κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Μοιάζουν με τους νάρθηκες που χρησιμοποιούνται για τη λεύκανση των δοντιών αλλά είναι πιο λεπτοί και διαφανείς. Επειδή είναι λείοι δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.

Εφαρμόζουν σε όλη την επιφάνεια των δοντιών με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αόρατοι.

Οι δυνάμεις που εξασκούν είναι πολύ μικρές και για τον λόγο αυτό ο ασθενής δεν πονάει. Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή και καθαρίζονται εύκολα

Φοριούνται 20-22 ώρες το 24ωρο και αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των γευμάτων και της στοματικής υγιεινής.

Αλλάζονται κάθε 10 -15 ημέρες ενώ η διάρκεια της θεραπείας είναι συνήθως 3-12 μήνες.

Αποτελούν λύση επιλογής σε συνωστισμούς των δοντιών, αραιοδοντία, σταυροειδή σύγκλειση, ανεωγμένη δήξη, και υπερσύγκλειση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκύους, καθώς και σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα

Το κόστος της θεραπείας με τη μέθοδο Invisalign εξαρτάται από τη δυσκολία του προβλήματος και τον αριθμό των ναρθήκων που απαιτούνται. Ως γενικός κανόνας, το κόστος για τους ενήλικες συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 4.500 ευρώ. Ωστόσο, αν απαιτείται μόνο περιορισμένη μετακίνηση των δοντιών, οι τιμές θα μπορούσαν να ξεκινούν από 1.500 ευρώ. Το κόστος με τις άλλες μεθόδους κατασκευής διαφανών ναρθήκων είναι συνήθως πιο μικρό (350-2500 ευρώ).